Fettfläckar (typ) i lacken

Hejsan! Jag har en lack av kulören topasblau metallic. http://www.garaget.org/?car=317046 Jag vaxade bilen i veckan med "Meguiars Cleaner Wax", och med Biltemas dubbeloscillerande polermaskin. Resultatet blev klart godkänt, men inte så mycket "wow" som jag hade förväntat mig... (inte så mycket glans som jag var ute efter) Jag gjorde följande (bilen var ganska ren från början):1. Handtvätt med vaxschampo med svamp 2. Spolade av samt lät torka 3. Applicerade Meguairs Cleaner Wax med hjälp av maskin, lät ligga ett par minuter och bytte sedan till de medföljande polertrissorna. Upprepade detta steg för hela bilen. Nu till min fråga:- I starkt ljus/solljus så ser det ut som små fettfläckar nästan, på t.ex. motorhuv och baklucka. Det är det bästa sättet jag kommer på att beskriva dom...nästan som små gråaktiga moln som bara syns från vissa vinklar. Vad kan jag använda för medel för att polera bort detta? Någon typ av polish? Rubbing misstänker jag kanske är för grovt? ...samt finns det ett namn för fenomenet? De syntes även innan jag vaxade bilen. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Fettfläckar (typ) i lacken



Kan hända att de "små gråaktiga moln som bara syns från vissa vinklar" du nämner är rester av fågelskit, så då är det en fin polish du ska börja med. Angående wow-känslan, så behöver du något mer än bara Cleaner Wax. Kanske börja med en lite grövre polish, sedan en väldigt fin och sen en renodlad wax eller lackskydd.


Tack för tipsen! Har du något tips på medel kanske?


http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-439.aspx med dessa tre medel och biltemamaskinen med vettiga trissor så blir det kanon resultat


Faktiskt exakt samma paket som jag skulle länka till.


OM du tvättade bilen och bara lät den torka så är dina fläckar troligtvis vatten/kalkfläckar, man ska alltid torka bilen för att undvika detta ta gärna en bild och lägg upp så man ser. KAN även va som tidigare nämnt fågelskit


Kalkfläckar är det inte om han har kört med en cleaner. Räcker att gnugga med en trasa så lossnar det ju tror mer på trädnedfall / fågelbajs.


Omöjligt att säga vad det är tyvärr utan att ha sett det. Det bästa är om du kan fånga det på bild.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka