Hjälp med Sonax Xtreme-produkter

Hej! Tanken är att jag ska polera upp bilen lite granna. Bilen är Saab 9-3 -06. Produkterna jag äger är: SONAX Xtreme Polish+Wax Polish+Wax fanns i 1-3. Siffran 1 motsvarar nya bilar och 3 står för äldre lite mer slitna lacker. Jag köpte 2. Anledningen att det blev Polish är att det ska vara mer "nybörjarvänligt". Förhoppningen är på sikt att lära mig tekniken och sedan kanske testa cleaner och även rubbing längre fram. Jag råkade springa på Sonax Xtreme Wax 150ml som är ett väldigt koncentrerat wax där man bara ska behöva 25ml/gång. En kompis har en polermaskin med dubbla polerhuvuden som jag tänkte låna o köpa nya kuddar till den bara... Jag har läst diverse guider och även FAQ som finns här på forumet, men några småfrågor återstår... Först skall jag tvätta bilen grundligt, gärna med avfettning. Asfaltsfläckar och annan skit skall iaf vara borta.. Därefter skall jag använda mig av min Polish & Wax. Hur mycket skall man ta? Produkten ovan är ungefär som vanligt hårschampoo i konsistensen. Ska jag ta ytterst lite och polera tills allt är borta och fylla på efterhand? Eller ska man ta något rikligare och sedan ta bort överbliven polish? Med frotéhandduk eller fibermicroduk? Ska man applikera direkt på lacken eller ska man lägga små duttar på kuddarna? Nästa steg är waxet... Där har jag läst om andra waxer att man ska lägga ut wax på huven och vänta 10 min för att sedan ta bort allt med en handduk... Men detta är nåt nytt wax som jag antar att jag inte ska göra likadant med? Har någon testat just detta wax? I paketet ingick en svamp + polerduk. Waxet tänkte jag gnida in för hand. Rekommenderas? Och produkterna är redan inköpa så tips om andra produkter är tyvärr försent... Tack för mig!



Svar på inlägget: Hjälp med Sonax Xtreme-produkter



Några ärtor på varje trissa Vaxet lägger du på med den medföljande applikatorn och när det har torkat så torkar du bort det med en mf duk eller liknande


Polishen lägger du på kuddarna enklast, ungefär stor som en 50 öring på varje kudde är ganska lagom till en fjärdedel av huven. Det brukar vara enklast att dela in huven i 4 delar och polera en fjärdedel först. Sen kan du ju torka av den delen du polerade med en microfiber duk så ser du om det är ett resultat du är nöjd med. Annars får du köra mer, eller skaffa ett rubbing medel. När du hittat hur mycket du behöver köra på lacken, hur länge och hårt, så kan du köra hela bilen. Sen behöver du inte torka av, utan du kan lägga på vax direkt om du vill. Och du skulle kunna lägga på vaxet oxå med mjukare kuddar. Men det gör du ju som du vill, mer jobb att göra det för hand, och då kanske du måste torka av polishen först, innan du lägger vax. Men det märker du vilket som funkar bäst, och vad som är enklast. Huruvida det vaxet du ska använda om det behöver torka eller inte, det kan jag inte säga. Det kanske står på burken. Lycka till!


Tack för ett riktigt detaljerat svar. Burken har jag just nu ute i bilen, så jag vet inte om det är några instruktioner på vaxet. Dessutom står det isåfall på tyska. Ett språk som jag inte behärskar Jag beställde Polishet och vaxet från Tyskland. Sambeställde ihop med några kompisar och kom ner till under halva priset. Rekommenderas om några fler vill göra samma sak. Har dock ytterligare en fundering...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka