Någon polerguru som jag hjälpa med vax/hätta/triss/maskin frågor?

Jag har precis tänkt vaxa min bil för första gången med maskin och inhandlat det jag behöver i medel men jag blir inte klok på vad alla olika trissor/hättor till maskinen är till för och till vilka medel de ska användas. Har läst en massa olika polerguider både i tidningar och här på nätet och det jag förstår tex inte det här med lammullshätta och när man ska använda den?? Kan jag använda den till att lägga på vax tex eller är den bara för slutpolering och att ta bort rester? Har läst olika saker. Finns det någon närmre sanning för nåt alternativ? Flera har skrivit att lammullshättan är bra vid vax som kräver värme för att bita i lacken men krävs inte det av alla lacker som ska sitta ordentligt men å andra sidan så ska väl vaxet bara vara en tunn hinna för att skydda det jobb man gjort med poleringen innan så vad är rätt? Och det jag läst antyder att det finns vax o polermedel men främst vax som kräver värme för att bita medans andra bara ska strykas ut för hand. Så hur vet man om man har ett vax som man ska stryka ut för hand eller inte jag har meguiars senaste tech vax som ju är grymt MEN det står varken på tillverkarens hemsida eller på förpackningen om man ska eller kan använda en maskin för det. Och sen har jag ett Pigmentvax/Polish som heter Turtle Color Cure och där står det inte heller om det går att köra med maskinen eller inte. Sist men inte minst så undrar jag, för jag vill nämligen skydda det här pigmentvaxet/polishen med ett annat lager vax då pigmentvaxet lätt går bort efter nån tävtt och jag vill att det ska sitta kvar. Någon som är bra på detta som kan hjälpa mig!?? Bilen är en GMC Typhoon djup svart färg med klarlack alltså.



Svar på inlägget: Någon polerguru som jag hjälpa med vax/hätta/triss/maskin frågor?



Lamull har man när man ska ta bort grova repor med rubbing/polish Megs vaxet ska du lägga ut med en vaxapplikator http://www.youtube.com/watch?v=qChbHSa6Rvw Rekommenderar att du fimpar turtle vaxet och använder megs. pigmentvaxer e skit, och turtle lika så.


Jag har ju Megs Ultimate compound och den har varit grym på Cayennen när jag använt den och den har en rätt repkänslig mörkblå lack. Men så visst jag skippar nog turtle för Megs. Compound ska ju göra jobbet med att verkligen kunna täcka alltså få pigment att hamna i repor mm och avlägsna dom på det sättet men då krävs det väl värme alltså kan jag köra compounden med lammullshättan? Många säger ju att det är säkrast att köra med typ den gula eller orangea trissorna till rubb/polish då det skapar mindre rosor än lammullen men lammullen känns bättre på nåt sätt har jag fått för mig, för och nackdelar mellan dessa typer??


Lamull arbetar svalare än skumtrissor, men du kan få rosor osv. Vad har du för maskin? dubbeltrissa, roterande?


Jag har en roterande, tänkte att det säkert funkar bra om man bara tar det försiktigt och har rätt medel framför allt och rätt trissor/hättor. Har faktiskt två maskiner en jag köpte för typ 1300 Dura pro tror jag den heter från mekonomen och en på jula senare för 400kr. Tror jag ska lämna tillbaks den dyrare då dom har samma effekter, hastigheter diameter på hätta mm. Känns inte som att en oscillerande maskin kan ta bort all oxid/repor el har jag fel?? Är det vekrligen skillnad på megs hättor till maskiner tex och turtles? alltså jag vet att du råvägrade turtles vax och det är förståeligt men trissorna är det natt och dag mellan dom?


En oscillerande typ Flex 3401 VRG, Top tool, kestrel das 6 eller das6 pro plockar en del repor med rätt trissor och medel. Har varken testat turtle eller megs trissor, Kör med menzernas. 135mm Vad har du för diameter nu, 180 eller liknande man får med? Det är bra när man ska polera en buss eller båt. på bilar föredrar jag 135 och 150mm En svart bil är jävlig att polera med endast roterande om man är nybörjare.


Ja den är ju 180 och dom tre ställena jag tittat på hade alla bara 180 maskiner och jag vet att det blir mer osmidigt med den speciellt vid kanter mm. men man får väl försöka ta det lugnt bara och köra på relativt låga varv och kanske köra fler gånger istället o då öka belastningen lite. Och kanter etc får man ta för hand. Jag börjar nog ikväll och blir lacken bränd. vilket jag inte tror ska behöva hända om man har huvudet på skaft och anvönder sunt förnuft med låga varv o rätt medel, inte polera för torrt mm. Då borde det väl vara ganska svårt att förstöra lacken så mycket? annars får man väl lacka om huven det ska ju ändå göras på hela bilen snart så då kan man ju öva lite



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka