Rengöra fälgarna med stålull....

Jag har fått ett litet problem nu. Min sambo lämnade in en av våra bilar på en rekondfirma. De skulle bara fixa några detaljer men troligen har det blivit något missförstånd på rekond firman så det blev nästan en hel rekond. Eftersom vi hade tydligt gjort klart både i telefon och via en lapp i bilen så var det inget snack om att vi skulle betala mer än den ursprungliga kostnaden (<1000kr). När hon senare kommer hem med bilen så ser jag direkt att fälgarna ser risiga ut. Jag har varit väldigt noga med dessa (Dotz Mugello 19") så jag VET hur de såg ut innan. Alla fyra hjulens kromkanter är fulla med repor. Känns väldigt tråkigt då jag var väldigt nöjd med fälgarna. Det är kanske inte någon som någon vanlig svensson reagerar på men det är väldigt störande när man vet om det själv. Med tanke på att vi redan fått ett väldigt bra pris och att de nog gått back en del på oss redan känns det ännu tråkigare att gå och klaga. (Detta hände alltså för 3 timmar sedan, så det är nytt) Har ni några tips eller åsikter? Brukar firmorna ha någon sorts försäkring? Och vad använder igentligen firmorna när de rengör fälgar, detta kan ju inte vara första gången de gör det?! Kan de kanske polera dem? Ytan var dock inte helt blank innan utan lite som borstad alu.



Svar på inlägget: Rengöra fälgarna med stålull....



Var det en seriös filma tex Mr Cap/Detec så borde dom kompensera det. Är det en mindre firma så är nog changen mindre, men åk dit och tala med dom bara, och fråga hur dom gör när dom gör rent fälgar..


Det bästa är väl att ringa till chefen och fråga hur dom rengör fälgarna, för om han åker dit personligen så känner dom nog igen honom och kan ju säga något helt annat! Men det är bara vad jag hade gjort.


Det var en seriös firma, men jag tänker inte nämna den vid namn då jag inte talat med dem än. Det var inte jag som lämnade/hämtade bilen. Tack för tipsen iaf.


Tråkigt, men åk ner med fälgarna och visa upp. Reklamationer på tu man hand brukar oftast leda till mer positiva lösningar än via telefon.


Det lutar åt det. Det är bara så trist att klaga på sånt här och speciellt när det är något som är lite gränsfall...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka