Är det värt med en Mr Cap?

Gör det verkligen stor skillnad att lämna in bilen för behandling hos ex. Mr Cap, jämfört med att tvätta och vaxa själv? SER man verkligen så att man tänker "wow" när man hämtar upp bilen sen? Gäller en Sabb 2006 bör nämnas.



Svar på inlägget: Är det värt med en Mr Cap?



Det blir garanterat "wow" när du hämtar en lackbehandlad bil, självklart ska du lämna in bilen på lackbehandling.


Oftast ja, men beror helt och hållet på vem som utför jobbet som person. Sedan känns Mr.Cap aningen överskattat, precis som Ditec. Sak samma vad firman heter. Fått ta över bilar från båda dessa firmor p.g.a underarbetet. Hittar du en mindre firma som är duktiga och är seriösa så kommer du garanterat vara nöjd. Oftast gör en firma det mkt bättre än en hobbypolerare. Eftersom en firma känner sina produkter, och gör det så ofta.


har en polare som jobbar på mr crap hehe nä men de e wow effekt när du hämtar din bil specielt om den e röd!


lämnade in min 95a på mr cap för några veckor sen den såg ju helt ny ut när jag hämta den så de e klart o rekomendera !!!!


Lämnat in bilen hos en privatperson en gång, reaktionen där var - "Jahopp" Lämnade in för Helbehandling hos Ditec, reaktionen var - "WOOOOW" Men sedan är min bil 8 år äldre än din också. Kan tänka mig att skillnaden inte blir så enorm på en 3 år gammal bil om den varit väldigt välskött, men solklart värt det iaf. Mvh Andreas


Har funderat på att lämna in Vectran men vet inte om det blir värt det, tycker den är rätt schysst i lacken som den är och silver är väl en av dom färgerna som en rekond märks minst på.. Antagligen blir det bättre men är ändå tveksam till om det är värt pengarna. Den har lämnats in av föregående ägare men har ingen aning om när.. Har för övrigt testat att polera upp ena sidan av huven med polerduk och Sonax polish men märkte fan ingen skillnad alls så jag la ner hehe.. Vad tror ni? Blir efter vintern om det nu blir av..


Går inte ens försöka jämföra Sonax med ett duktigt proffspolerat fordon!


Nä det förstår jag Hoppas verkligen på en wow-upplevelse men visst är det svårare att se extrema skillnader på en silvrig bil som ändå är rätt välskött?


Köp en polermaskin från biltema och sen vax/trissor från autosmart.. efter ett par ggr får du samma resultat som MrCap eller nån av dom andra. Deras lackskydd fungerar i ungefär 2v! Kasta inte bort pengarna! Speciellt inte på en silverfärgad..





Största fördelen med en lackbehandlad bil är ju att den blir ju extremt lätt tvättad. Hur välskött bil man än har så är en lackbehandling ett bra skydd även på en helt ny bil.


Vet inte vad för produkter du använder men min bil håller sig i mins 1år med samma finish och jag kör året om. Att man som amatör får samma resultat som proffsen är ju bara rent skitsnack och inget annat. Jag låter dom som kan sin sak göra jobbet i stället för att fippla med egna lösningar från tex Biltema.


Använde MrCaps egna schampo, bug remover osv. Har du provat? Du behöver inte vara proffs för att kunna polera upp en silverfärgad bil, det räcker med något större hjärnkapacitet än en Schimpans!


Nyfiken fråga: När ansåg du att skyddet inte längre var kvar? Alltså, vad var det som avgjorde att det var "borta"? Mvh. David.


Skulle också köpa en biltema maskin och sen gå in på prorecond och beställa lite. Precis lagt på fireglaze på 3 bilar, sjukt bra skydd för lacken.


*När vatten inte längre "pärlar sig" *När lacken inte är slät och fin utan "sträv" *När bilen är lika svår att få ren som innan behandlingen. Kan göra listan längre men hinner inte diskutera med forums tomtar mer ikväll. Självklart skiljer det från ställe till ett annat, men fakta. *Killen har en silverfärgad bil som är bra i lacken. *Troligen inte tummen mitt i handen utan klarar att köra med polermaskin. *Är antagligen mer intresserad av att få sin bil fin en nån polernisse. Vad vinner han? *Kan polera den flera ggr om året om han vill för kaffepengar. *Kan hjälpa polarn med hans bil för lite mer pröjs. *Betydligt mer glädje och stolthet över sin fina bil utan att det sitter en klisterlapp med MrCap el Ditec. Godnatt!


jag hade min bil inne på Ditec , kommer aldrig mer lämna in den där , jävla nötter , sämst ... massa jävla "solar" överallt o hit o dit ... ne fy fan ... inte här iaf.


Då får du ju lämna in den på rätt ditec ställe..


Ja, jag håller helt klart med om att det är mycket roligare att göra det själv, och jag uppmuntrar det likaså. Jag ville bara veta vad det var som avgjorde din åsikt om lackskyddet. Vilket lackskydd använder du själv på bilen? Mvh. David.


Har inte provat själv så jag kan inte svara på det och ingen större lust heller att prova, jag lämnar bort bilen till folk som kan det bättre.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka