Bra mattrengöring till bilen?

Hej. Har aldrig tvättat mattan i bilen och den har nu börjat lukta lite och även blivit smutsig. Jag tänkte höra om den finns nått ruggigt bra medel man kan tvätta med så den blir fräsch och ren igen? Mattan i bilen är idag mörkblå men är lite sugen på att färga om den i svart om detta är möjligt, vad finns det för färgningsmedel att köpa? Har ingen möjlighet att ta ut matta ur bilen. Mvh Dajjmen



Svar på inlägget: Bra mattrengöring till bilen?



körde nyligen biltemas "skum-tvätt" vilket var värdelöst, hände ingenting.. Kunde lika gärna kört med vatten. Vet att du skrev att du ville ha ett bra medel så biltema är verkligen inte något att rekommendera (Man fick vad man betalade för?). /stage


haha, har redan testat det med resultatet var inte så upphetsande. Ingen annan som har nått nice medel?


Brisk low foam från Smartab. Alt Grovrent + vatten... Brisken luktar dock goduare:) Rent blir det iaf:)


meguiars har ett medel som heter carpet & interior cleaner som funkar bra . finns på mekonomen eller meca


Prova med en ångtvätt.. Ser ut som en liten dammsugare och använder bara vatten ånga.. Jag lyckades göra rent stolarna på min pickup med en sådan efter att en gubbe som jobbade som hydralik reperatör haft den.. Tror inte dom hade varken dusch eller tvättmaskin på hans jobb för den såg förjävlig ut först..


http://bilpedantens-webshop.noxshop.se/ . tem_id=167 enkel och smidig. Mvh Tobbe


Jag kör med "Ruggan", effektiv, dryg och kan även användas till plasten på interiören. Spädes minst 1:4 http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=352


jag med, det luktar förjävligt. (ajax fönsterputs)


Brisk från smartab, vet ej om den finns som konsument produkt dock.





jag kör också med Allbrite Rug & Upholstery, Mycket bra tycker jag.


Hade massvis med cola-fläckar efter utspill på mitt baksäte i bilen. Tog en hink med vatten och diskmedel. gnuggade i sisådär 10min(hela baksätet) och nu synns det inte mer.


Någon som kan rekomendera ett bra rengöringsmedel för att få bort två smutsfläckar från baksätet. Vet tyvärr inte vad som orsakat dom men skulle vilja ha ett medel som är effektivt men inte allt för starkt så "hela sätet" försvinner


Försök att damsuga upp så mkt av fläckarna innan du går på med något medel,går faktiskt bort mer än vad man tror.Vi kallar det för att "lyfta kakan" Ska du andvända medel duscha inte bara på fläckarna utan på hela dynan så slipper du ränder efter medlet och borsta sen bort fläckarna om du inte har tillgång till en damsugare som kan suga upp vatten/medel.Vi andvänder smartabs brisk,går lika bra med t.e.x vatten och lite såpa:)


Men hur får man bort såpan ur sätet sedan, måste man blöta hela sätet med vatten efter man skrubbat det?


Andvänd en flaska med spraymunstycke så blir det en fin vattendimma på sätet,behöver ju inte vara dränkt i vatten och medel,skrubba sedan.Andvänder man lagomt mycket så torkar sätet på ett par timmar:)


Så då kan jag strunta helt i att försöka suga upp såpan ur sätena efter skrubbningen och helt enkelt låta den torka in? Vad rekomenderar du för mjuk skrubbborste förresten?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka