Bli av med Björkkåda från lacken?

Pontiacen råkade stå en natt under ett par björkar och nu har den små gröna fläckar som är sega som tusan. Har ni något bra tips på kemikalier som fungerar på björksafter? Avfettning är värdelöst iaf. //Aleck



Svar på inlägget: Bli av med Björkkåda från lacken?



Jag brukar inte använda avfettning till varken flugor eller annat (björkskräp). Däremot gör en rejäl uppfuktning med varmvatten att "skiten" släpper. Blötlägg och låt stå en stund. På med vanligt bilshampoo och svamp sedan. Lycka till!


Alkalisk avfettning eller clay


Min parkering är tyvärr omgiven av björkar så jag får kåda över hela bilen också. I mitt fall hjälper det bra med alkalisk avfettning.


testa i tidigt skede med meguiars ultimate quik detailer , spraya på och torka av med mf duk plockar lätt bort björksav mm pluss att den ger en skyddande yta och bra glans . kan även användas på framrutan för bättre vattenavrinning .


I mitt fall så fungerade det hur bra som helst med lite ljummet vatten och en trasa. Fick tipset på ett annat forum där folk löste det på samma sätt. Keep it simple...


En ren microfiber trasa och varmvatten. Mvh Danne



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka