Kan en gammal (dessutom välskött) motor gå sönder vid motortvätt?

Motortvätt verkar enkelt att göra själv men eftersom jag har mycket att göra just nu så skippar jag det. Alla förtag jag känner till, både stora och små utför motortvätt på alla bilar och förra året utförde ett ganska stort, lokalt företag motortvätt åt mig. Men idag när jag frågade om pris på BVS så sa en av personalen att de inte tvättade motorn på gamla bilar eftersom det kunde vara riskabelt.



Svar på inlägget: Kan en gammal (dessutom välskött) motor gå sönder vid motortvätt?



Dom kanske inte vill rengöra en förgasarmotor?


Jag sa inte vad jag har för motor. Det finns nog många nyare bilar som har skitigare motor än min eftersom min tvättades av ett företag för mindre än ett år sedan. Jag vet inte varför jag fick för mig att jag vill ha den tvättad igen men motortvätt är ett billigt sätt att hålla bilen fin, dessutom passar en ren motor och en välputsad bil bra ihop. Jag kanske hade haft en 93:a med 3000 mil på mätaren, troligtvis tryggare att tvätta än en hårt körd aldrig motortvättad V70 -98 med 79 000 Jag sa dessutom till BVS att ett annat företag tvättade min motor förra året.


Motorn går ju inte sönder bara för att man gör en motortvätt, inte ifall man är noggrann med att täcka över vissa saker och att man inte använder högtrycksspruta. En av anledningarna till att de inte vill motortvätta en äldre bil kan ju vara att det antagligen är mindre "tätt" i bilens elsystem vid tex skarvar, då blir också risken större att någonting går snett och att kunderna klagar en massa. En teori bara.


angående din fråga i rubriken. Så är svaret nej har inget med hur motorn är skött , om man tar det lugnt med högtryckstvätten bland elkomponenter när man spolar av så är det lugnt på alla motorer. Tvättade många motorer på mitt gamla jobb som rekondare (Ditec)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka