Lackera över repan?

hej, jag har en 10cm repa i lacken i mitt på plåten vid dörren. lacken är en metalic blå med några lager klarlack på. repan är inte djup men den syns och är vit. jag har provar rubbing men den är djupare än så. frågan är då. kan jag spraya lätt 1-2 lager färg över den för att få bort det som är synligt och sen lägga på 2-3 lager klarlack över? behöver jag våtslipa på den gammla klarlacken eller liknande? eller är det bara att köra på? och maskera stort?



Svar på inlägget: Lackera över repan?



Om inte repan är ända nere i basen kan du våtslipa med P2000 till repan är borta. Ta sedan lite finare papper över, tex. P2500 eller P3000. Sen tar du rubbing och polerar bort våtslip-reporna. Jag trollade bort en lång repa på syrrans bil idag som gick över hela sidan, syns inte att det ens varit någon repa där nu Jag körde även cleaner efter rubbingen. Men var försiktig så du inte slipar igenom klarlacken. Mvh Simon



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka