Skillnad på lackkonservering och vanlig vaxning.

Hade tänkt lämna in bilen för att göra lacken fin. Dom firmor jag tittat på tar ungefär 2000 för en "rekond" som då bland annat innehåller polering och vaxning. Men för ca 1500 kr mer får man även en "lack konservering". Är det värt det? dela gärna med er av era egna erfarenheter.



Svar på inlägget: Skillnad på lackkonservering och vanlig vaxning.



jag har själv prakticerat hoss en rekondare och lack skydd är absolut värt pengarna.. vi använde oss av tefcars teflon-behandling.. tror den kostade 350? och kan "gnuggas" upp i 3-5 års tid och få lika bra resultat som nyrekondad... fråga om dom gör teflonbehandling.. jag rekomenderar tefcar.


Ska du kosta på att lämna bort bilen så lägg till pengarna och få en riktigt lackkonservering då denna har betydligt längre hållbarhet, förutsatt den är lagt på rätt sätt givetvis. Brukar avråda mina kunder som vill ha bilen polerad+vaxad och hellre tipsa dom om ett riktigt lackskydd istället just pga hållbarheten. Arbetet i sig ser ju i princip likadant ut just när det är gjort då underarbetet är detsamma men den vaxade ytan tappar betydligt fortare än den lackkonserverade.


Ok, får bli en konservering. Men vad för typ ska man satsa på? ditec? tefcar? osv osv.... några större skillnader?


Nja hör runt lite om vem som är duktig i just din stad, går inte att säga tt direkt ditec,tefcar osv är bäst. Alla skydden är riktigt bra och likvärdiga så länge dom läggs på ett korrekt sätt. Du har ju ditec,tefcar som sagt sedan finns ju andra firmor som inte är kopplade till en viss kedja som t.ex kan erbjuda Toughguard eller PPS lackskydd som är minst lika bra som kedjornas skydd.


Ok, tack för svaret och tipsen Ska kolla upp och ringa runt till lite firmor imorgon. Ska ställa av bilen om 1 månad (under kapell i kall-garage) rekommenderar du att man gör lackbehandling för eller efter vintern?


Före, efterson det får stå o härda= gotta till sig ordentligt så att lacken är super tip top till våren!!


+ att du får bort alla föroreningar med mer från lacken innan. ringde till en rekondfirma och hörde med dom Så nu ska bara bilen besiktas och sen ska det bokas tid


jag har kört mycket med meguiars vax menfunderar på just konservering någon bra lackkonservering som skiner och håller bra? fireglaze finns ju en som heter priset spelar inte så stor roll MVH


http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=359 Denna är lättarbetad och har en bra hållbarhet





något man bör tänka på om man ska lackkonservera bilen är att skyddet försvinner om du skulle polera bilen, om du tex tycker att huven eller taket börjar bli repigt och behandlingen måste göras om! men glansen du får när man lackkonserverar bilen är riktigt go



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka