Vid avställning

Har idag ställt av Porschen!(lada med betonggolv) och förhoppningsvis blir det i april-maj man ställer på den igen! Har läst lite olika i andra forum och sidor, en del tycker man ska starta upp den ibland och andra inte, så tänkte se vad ni här på garaget tycker om detta. Antar det finns både för/nackdelar oavsett, själv så tycker jag det borde vara bättre att starta den i alla fall några gånger fast då kanske man skall köra den varm och inte bara låta den gå på tomgång, eller så låter man den bara stå tills det är dags för påställning!?



Svar på inlägget: Vid avställning



Bildas bara massa en kondens om du startar upp den, som du skriver. Och vad skulle du tjäna på att starta den? Därimot så kan du rulla på den lite då och då för däcken inte ska platta till sig.


eller ställ upp den på pallbockar


Tänkte ifall det kan bli lagringar i motorn om den står helt stilla under så lång tid...bromsskivorna blir det ju ibland snabbt ytrost på om de inte används. Men det är nog ändå bättre att undvika kondens. Ja däcken har jag tänkt på också, tryckte i mer luft runt om men ska om några veckor sätta på ett par andra däck/fälgar jag inte är rädd om.


jag ställde upp min förra året på pallbockar nästan ett år senare bara sätta i batteriet å vrida på nyckeln inga problem



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka