Bra polerningsmedel för ljus färg på bilen

Tja! Tänkte få riktigt fin glans i saaben nu och undrar därav vad jag ska köra för polerningsmedel för att få den så glansig som alla svarta bilar är och mörka . Tänkte köpa från biltema?, hört att deras sådana varor är godkända? Vad ska jag ta för något? har ni råd till mig eftersom jag har ljus färg på bilen:p Tänkte något som är lätt att ta bort ?, kanske använda förhand?



Svar på inlägget: Bra polerningsmedel för ljus färg på bilen



Hej, du kommer aldrig på samma djup som i en mörk färg men glans är ju en helt annan sak. Sen att du har en Saab gör saken bara lättare för nybörjaren då dom är riktigt mjuka i lacken. Skulle hellre se att du köper 2st testflaskor ca 250ml (brukar kosta runt 150:-. Menzerna Power Finish o Super Finish. Om du kör med dubbelhuvad maskin så rekommenderar jag Power Finsih med gula trissor eller optipad beroende på hur mycket repor du har, sen avsluta antingen med gula eller orangea trissor med Super Finish och därefter valfritt lackskydd/wax.


Håller med, kan varmt rekommendera Menzernas produkter. Har själv polerat en bil med grå ljus lack med menzerna power finish, med gott resultat. Kör du en noggrann vända med super finish (eller final finish) efteråt blir det ännu bättre. Sedan ska du ju också lägga på ett lackskydd också såklart. http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-353.aspx http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-353.aspx http://shop.bollnasbilvard.se/menzerna- . c-353.aspx Sen kör du med maskin blir det bättre och mycket enklare, en dubbeltrissig oscilliserande maskin är bra och enkel att använda. Finns på biltema, clas ohlson, jula osv att köpa... Visst, kostar men du kan ju använda den flera gånger än bara nu, så se det som en investering. Själv har jag en från clas ohlson och tycker den funkar bra.


Nice... Måste jag köra med 3 stycken olika haha?; har liksom inga reper vill bara få den glansig:) Finns det inte att köpa på mekonomen så man slipper beställa via nätet? Undrar med om du har bilder hur resultaten blir på ljusa bilar då:P


Power finish är mediumrubbing, alltså ganska bra allroundpoleringsmedel som man kan plocka hyfsat mycket repor med om man har en hård trissa, typ lila alternativt om man använder lammull. Samtidigt kan man få fin yta med denna, power finish, om man kör med mjuka trissor och arbetar in det lite längre. Super finish och final finish är likvärdiga, vet egentligen inte vad som skiljer mellan dem... Spelar nog ingen större roll vilken utav dem du väljer. Själv körde jag ju som sagt en grå 945 bara med power finish, och det vart helt okej ändå. Bilder kan du se här: http://bilvardsforum.se/viewtopic.php?f=13&t=2594 Klart du kan köpa på mekonomen... Då är väl Sonax det bästa, men menzerna är riktigt bra och skulle nästan kosta på mig lite extra för att köpa det.


Om du bara vill köra ett medel så säger jag Power Finish alt. lahega 13, har dock ingen erfarenhet av den sista men har fått bra kritik utav andra. Det med ett par gula trissor blir kanon! Saaben jag har i mitt galleri är kördes med PF+SF o sist fireglaze, dock gör sig bilen bättre när det är ljust ut ute, men har kört den kombon på ett antal silvriga o ljusa bilar med gott resultat. Som svar till Europa så enligt Menzerna så har SF 2,5 i avverkning utav 5 och 5 i glans medan FF har 2,5 i avverkning och 4,5 i glans. Tillägg: En flaska Sonax polish kostar på mekonomen 129:- och motsvarande Power finish kostar 149:- på diverse webbshoppar i Svergie + ev en liten fraktkostad. Enligt mig är det helt klart värt att lägga till dom kronorna, sen kan du även passa på att beställa 1l hd-grön och på så vis har du sparat in alla pengar på köpa avfettning på mackar. Om man räknar på att du använder hd.grön under vintern utspätt 1:20 så blir det 2,25kr/litern och på sommaren så ca 1:40 dvs stax över 1kr/litern. Sist jag kollade kostade Ok's superavfettning runt 60kr litern och naturavfettningen runt 40kr litern, dock blir ju även den billigare och köpa koncentrerat men ett tips från mig bara!


Om Menzernas produkter finns lite info här:http://www.menzerna.de/93.html?&no_ . drblob_pi1[downloadUid]=10


Jag tycker Biltemas med silicon är kanon. Glänser som f_n sedan. Riktigt nöjd med den och bra pris.


Silikon är det sista man vill ha på bilen


Tycker jag inte. Hur bra som helst. Likaså väldigt lätt arbetad. Prövat mängd olika, men Biltemas med silicon i har vart bäst hittills i mitt tycke och håller sig länge. Många har undrat hur man fått upp sådan glans. Exempel på bilderna som jag har där hon rullat mer än 300 mil sedan putsning gjordes.





Sen kommer du inte att kunna polera den eller lacka om den.. Verkligen värt det? Absolut inte.. Bättre att använda riktiga grejer istället


Det är ju segt ifall man säljer bilen och någon oerfaren lackerare ska lackera om den/något. Själv är man lackerare och slipar bilar och sedan slipgrund och slipar slipgrundet innan jag påbörjar arbetet tvättar jag alltid med speciell medel som man tar bort silikon med.


Ohh... vad är det för medel?


Jag kör med detta: DRI WASH´n GUARD http://www.dwg.se/start.html /Benny


Killen frågar om olika poleringsmedel. Helt ärligt enligt mitt tycke, så f_n inte ställer jag mig och polerar bilen. Lägga ner tid på det, för att jag ska lacka om den. Skulle jag nu lackat den, så är det som Ejon_850 skrev att jag slipar och gör ett ordentligt förarbete innan lackning. Och Ja! Jag är jättenöjd med Biltemas ang frågan från start. Har prövat flertal märken som dels vissa utav dem har vart väldigt tungjobbade och även dyra mot vad för slutresultat de givit osv. Men som allt annat är det tycke och smak...


Då ändå håller på med lack lär du väl kanske ha något på jobbet eller nära kontakter som ge bra pris till dig på bra produkter annars?


Lahega - bananawax ett bra allround-medel..


Frisörer nekar ofta tex folk som tvättat håret med preparat som innehållt silikon därför att färgen inte fäster som den ska. Säger en hel del... Så ja... Silikon eller inte är väldigt viktigt Särskillt med tanke på att det bara är en handfull produkter som innehåller silikon, så det finns en uppsjö att välja mellan som ger bra glans. Som ovan sa, Lahega Bananvax... http://shop.textalk.se/se/article.php?i . rt=3040145



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka