E-85 Vs K-sprit?

Hej alla! Så var det då dags för efterkontrollbesiktningen med för högt co! Jag behöver komma ner från 4.5 till under 3.5. Skall jag använda k-sprit eller e-85 och hur mycket? Jag har runt 10 liter bensin kvar i tanken. Om vi utgår från det hur mycket skall tillsättas och vilket är bäst. Åsikterna verkar vara många! Jag tar tacksamt emot era förslag. Återbesiktning innan veckan är slut! Tacksam för svar!!



Svar på inlägget: E-85 Vs K-sprit?



Hej! Jag köpte 1L ksprit och tankade i 6L E85 och då hande jag ungefär 17L i tanken. Inga problem för mig! Mvh Elias


En möjlighet är ju också att fixa bilen så den kommer under 3,5 utan att använda k-sprit eller e85... //Brådhis


Gustaf & Eliaz.... FÖRLÅT MIG FÖR FÖLJANDE MEN : HAHAHAHAHAHAHA kan ni läsa eller? Läs isf innehållsförteckningen på K-spritflaskorna :-) -----------------------------------------------------------


Jag använder e85 också för att komma igenom med bmwn., fusk och fusk, vill hålla kvar på tusen . Samt att bilen kommer endast gå vintrar. fr och med denna vinter.


för att dom inte förstår bättre.. förstår inte ens varför man vill ha så hög co-halt. misstänker att det är förgasare eller K-jetronic i denna. och där vill du inte ha fel blandning! dessa ska ha runt 1.5-2% co-halt för att gå bra! ska ställas inom följande Co-halt inom inställningsområdet står på torpedväggen Hc där den är som lägst när co-halten är inom inställingsområdet då går dom som bäst! finns ingen genväg för tanken är väll att man ska få en motor att gå så bra som den kan och jämnt och fint


lite roligt för det ingen vet att lambda värdet ändras och hc. så på en bil med lambdasond och kat brukar det sluta med att den ej blir godkänd. för Lambdavärdet ökar och hc ökar. enda som faktist sjunker är just co-halten men att bilen får fel blandning är inte så viktigt för att byta brända tändstift,kolvar och ventiler är så roligt att hållas på med..


hmm hade hc 250 (100) tanka 15l bensin 8l etanol så sjönk den till 0..... Vad för skada kan det ta? kör ju inte året runt med etanol


Det spelar inte så stor roll om du tar K-sprit eller E85, E85 är billigare, tanka upp 10-15 liter E85 och din halt kommer gå ner under den magiska gränsen Tanka sen fullt och dra ut och kör Att folk alltid ska gnälla när det gäller miljö- och säkerhetsfrågor och inte gnälla när det rör sig om att fuska igenom turbokonverterade bilar är för mig helt obegripligt. Svensk dubbelmoral när den är som bäst.


miljö? skiter totalt i miljön men man vill väll ha en motor som fungerar optimalt...





då går bilen rätt fett innan derför den blir rätt.. inte lättare att laga felet?


Det är katten som är felet. har inte lust att lägga 2-5k när man kan tanka etanol för 100kr


Bör om något bli billigare i längden att laga felet iaf vad det nu än är som är problemet. (Oftast beror högt HC-värde pga slitna tänddelar, skitiga luftfilter och gammal olja som innehåller mycket oförbränt bränsle)


Det är katten som är felet. bytt olja, tänd sift, lm, lamda, filter osv.... det är som lösa stenar i katten hehe...


både co och hc kan sticka något när katen ej fungerar som den ska . så här såg min ut på en bil jag köpte.. 7gånger hade tidigare ägaren försökt med alla trick i boken. felet tog mig från köp tills felet var konstaterat var en växling från 1-2:an större delen av katen var inte kvar där den skulle utan satt på tvären i ändröret. den orkade rena på tongång men sen blev det stopp och den började förbränna dåligt.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka