Jag har förstört min bil...

hade massa asfalt rester osv på lacken som jag skulle gnugga bort, tog en vanlig svamp och ljummet vatten, DUM SOM JAG VAR så använde jag den gröna sidan av svampen, helt värdelöst!! repade stor del av min bil..... små (icke djupa repor) har kommit öve hela bakluckan och stor del av vänstra sidan av bilen......... ser förjävligt ut, och jag hatar mig själv för det! tror ni maskinpolering kan hjälpa?



Svar på inlägget: Jag har förstört min bil...



ja det går att få bort... förmodligen bara ytliga repor så kör rubbing först sen gå på med finare medel tills du har fått bort det


asså lacken har blivit helt matt... funkar verkligen rubbing...? vad menar du med "finare medel" behöver hjälp...


ja rubbing sen finare polish hela tiden tills du har fått bort det.. men gå och ta en bild på hur det ser ut där du har kört med svampen..


Tips till nästa gång skaffa en grej som heter Clay (Lera) det funkar skit bra på sånt där!


ja, claya is the shiiiet! du behöver inte oroa dig om du fortfarande har lack kvar på bilen, fram med den oscillerande polermaskinen och så en klick med Ultimate Compound så har du strax en yta som ny!


Du har ingen bild på eländet.??


höhö, gjorde PRECIS samma sak fast på motorhuven på en bil jag hade för många år sedan Polerade med "vanligt" polermedel och sen vaxade, blev aldrig lika bra som innan men 100ggr bättre ivarjefall


jag har kört lite med rubbing nu, ger helt klart resultat! dock tog den slut, så ska köpa ny imorgon tror jag, och då ska jag fantamig gnugga satan! Och kanske jag lämnar in den hos en min pappa känner för att bli maskinpolerad.


Skulle nog försöka maskinpolera hellre, du kommer att gnugga ihjäl dig om du kör för hand.





lämna in och få det bra gjort på en gång.


i värsta fall kan du vatten slipa med ett fint våtslippapper sedan polerar du efter det..


Man måste tänka på att om du kör hårt med rubbing eller dyl så tar man bort en del av lacken/klarlacken vilken kan göra det omöjligt att polera bilen hårt någon mera gång. Så alternativet är att låta det vara och vänta tills den dagen du ska sälja bilen och försöka fixa till allt då.


blir nog att maskinpolera! det blir bättre med rubbing, men inte tillräckligt bra.... tack för alla svar


Har du otur så hjälper inte det. Blir bättre, men aldrig helt hundra. Bara omlack som gäller då.


En vända rubbing med polermaskin och sedan en vända efteråt med polish så kommer den blänka någe grymt igen


Du är inte ensam! Gjorde samma sak på min bil på 3 ställen där jag behövde ha lite grövre svamp. Polaren sa att det skulle gå bort vid polering.


blev poleringsmaskin! resultatet = skitbra!


skönt det..


Den gröna slipsidan är för grytor osv. Den repar det mesta. Om man ska använda en kökssvamp så ska man använda en med vit slipsida...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka