Slipa up 2k appelsinlack samt rinning

Sha! lackerade min bil för ett tag sen med biltemas 2k båtlack. den är riktigt bra och jag hade koll på hur jag lackerade dock med tanke på att det var i en budgetbox som jag byggde själv med presenningar osv så blev det lite apelsin över hela bilen samt en del rinningar och damm. därför la jag väldigt tjockt så att jag skulle kunna slipa upp bilen efteråt. börjar bli dags att köra bilen nu. lite grejjer som bagagelucka och småprylar ska lackeras om och slipas därför inte. hur går man till väga? ska ej ha klarlack. hur gör man för att ej slipa för mycket i kanter osv? vad kör man för maskin med vilka papper? när vet man när det är färdigslipat? och sen den stora frågan: hur polerar jag upp den efter slipning? är inte någon stubbrace 740 utan en sommarbil som jag gärna putsar på så vill få det så fint som möjligt kom med råd och tips! MVH



Svar på inlägget: Slipa up 2k appelsinlack samt rinning



Jag hade våtslipat


yepp rinningar osv våtslipar man


haha ja så långt är jag med men hur grovta avslutar man med? vad polerar man med osv?


När jag slipat kåpor till mc så har jag börjat med 800 våtslip, sen 1200, 1500, 2000, 2500 och sedan polerat. Nu har det dock inte varit så mycket apelsinskal.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka