Bilshampoo som bevarar proffspoleringen?

Instämmer. Dock ska man kolla då lackskydd brukar ha en "härdningsperiod" efter behandling så att dom dagarna har gått...



Svar på inlägget: Bilshampoo som bevarar proffspoleringen?



Vet du vilken lackskydd man har lägga på din bil? När det är PPS, måste du vänta en vecka ungefär när du tvätta bilen igen. Är det en vanlig vax, vänta några dagar när du tvätta bilen. Det är bäst när du ta en PH neutral eller wax safe shampoo. När du köpa en shampoo från en bra märk, behöver du normal inte mycket shampoo för att tvätta bilen. Använda du för mycket shampoo eller använda du en inte så bra shampoo, kan det bli dålig för lackskydd.


Medlen som rekommenderats här tidigare är säkert skonsamma för vaxet / lackskyddet, men ännu viktigare för poleringens (dvs att inte skapa skråmor) skull är att tvätta skonsamt med tex en sånhär och att man använder två ämbaren då man tvättar bilen.(En hink för bilshampo samt en hink var du sköljer av tvätthandsken alltid emellan) Även en ordentlig torkningshandduk är viktig.


Du har hellt rätt! Jag använder själv två hink (med gritguard) systemet för två år nu på min egna bilar och också i rekondfirma. På botten av spolhinken finns mycket smuts! Jag är glad många människor använda denna systemet! Den funkar kanon!


Man ska alltid ha en ny svamp... Alla såna där grejer som man använder flera ggr kan du bara gissa hur mycket skit som fassnar i och repar lacken om och om och om och om igen...


Håller med dig, visst tvätthandsken är nog ett alternativ om du bara tvättar din egen bil och tvättar handsken efter varje gång i princip. Men är lite allergisk mot just dessa handskar bara av tanken att det KAN finnas kvar skit i handsken från föregående tvätt. Dock känns dessa "ullhandskar" betydligt seriösare och skonsammare än dom billigare som är i mikrofiber. Kan även tillägga att inte använt dessa ullvantar så har ingen personlig erfarenhet så enbart tankar från min sida.


Jag använder alltid en fårskinn tvätthandske och de funkar bra. Efter användning kan du spola denna bra och även kamma och alla smuts är borta. När du köpa en mikrofiber tvätthandske är kvaliteten mindre men där finns också jättebra mikrofiber tvätthandske. Mikrofiber kan du tvätta i maskinen, utan sköjmedel.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka