Skötsel av mattsvart lack?

kan inte säga exakt vad som klarar vad hehe beror på om det är vatten baserad färg eller akryl och skit hehe är ingen lackerare, Men allt som har fett kan bli en katastrof märke jag när vi lacka mattsvart iaf. Allt som innehåller silikon mer eller mindre också. hoppas det finns några medel som funkar bra, be din lackerare lacka typ nån extra framskärm eller vad fan som helst som du kan testa lite medel på, så skulle ja göra för att vara säker så du inte förstör bilens lack !



Svar på inlägget: Skötsel av mattsvart lack?



jag har lärt mig en sak, ALDRIG avfättning på mattsvart bil, gjorde det på chevan för nått år sen, det såg ut som nån hade hällt mjölk på den, sen jag lackade om den i sommras så tvättsr jag den med vatten och med ett vaxfritt schampo.


åfan Jäkligt pra att veta, jag som tänkte börja med att avfetta den inför sommaren 2011


såhär blir det http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . ge=1033714


ajajaj Men har du lackat den själv? jag har lackat den hos en lackerare med vettig lack, men jag kommer alldrig chansa att köra med avfettning efter jag såg detta


den lacken va på när jag köppte den, den var inte så värst fin (mistänker att förra ägaren målat med sprayburk), men jag lackerade om den i sommras in för power big meet, och då använde jag biltemas mattsvarta färg och lackeringsspruta, det blev 100ggr bättre än den lack som va innan och nu använder jag inte mer avfättning, jag vågar inte chansa och kanske förstöra den nya lacken.


Förstår det, något annat du avråder mig ifrån att andvända eller som du själv alldrig andvänt men tänker heller inte prova?


Somsagt mattsvart kan man inte polera lr liknande. Min gula brukar jag tvätta med stark avfettning, avspolning, svampning och avspolning, fungerar bra. Sen vissa fläckar brukar jag torka av lite lätt med ett hyffsat starkt "alkoholmedel" blir riktigt bra. Men skillnad på ljus och mörk lack kan jag tänka mig.


Att om du ska vaxa/polera krom på bilen så ska du täcka över det mattsvarta, efter som taket på min bil är i orginal läcken så vaxade jag det, (gammla lacken på bilen) då så la sig vaxdammet på det mattsvarta och det va inte så kul att få bort, det gick om man blåste med tryckluft men innan jag provade det så provade jag att torka bort det med en trasa och det blev fult på lacken.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka