Klarlacks släpp eller vad??

har just köpt en w124 mersa. bilen är solid röd,men det ser ut som att klarlacken har släppt på flera ställen.. men så som jag har förstått det så behövs det ingen klarlack på solida färger?? undrar nu hur ja ska fixa till alla fula kanter? ska jag vatten slipa och sen spruta på ny klarlack eller hur ska jag göra... nån som vet?? kan inte ladda upp bilder nu pga det inte går just nu...



Svar på inlägget: Klarlacks släpp eller vad??



En bild säger mer än tusen ord. Mvh Tommy


så sant!ska gå ner i garaget o ta en bild på en gång..


Det var en lång gång! haha, har samma problem, tipset jag fick var att polera med fint papper på lacksläppet sen ta klarlack och spruta i en mugg eller liknande och pensla på det på skadan, blir ett par lager iallafall, sen ska man polera det. Ska göra det med mina klarlacksläpp jag har på taket till volvon nu i vår. Vet att det är en halvgammal tråd men men


Min klarlack har också släppt, kan man fixa det utan maskiner och billigt ?? Behövs det maskin för våtslipning ??


nope


Kan ni säga vad som behöver handlas och helst vartifrån?? Tack


Frågar du mig går inte det å "Fixa" det e en ny lack som gäller


jvl långt till det garaget.....


Går det att våtslipa så man får bort det "lösa" lacken vida kanterna sedan spreja med klarlack från burk ?? Det behöver inte vara jättesnyggt, så länge det duger, för just nu ser det konstigt ut.





Jag fick rådet att pensla på klarlacken, det blir inte nyskick men med lite polering så märker man det bara om man tänker på det.


Så skippa våtslipning menar du, och bara pensla på klarlacken direkt eller ??


Nej, man måste ju förbehandla ytan, ska våtslipa med fint papper och sen pensla på flera lager klarlack och slutligen polera. Notera att min bil är en bruksbil så jag bryr mig inte att den ej kommer vara i utställningsskick, men den kommer iallafall se hel ut i lacken om man inte kollar väldigt nära, vill man ha det ordentligt gjort så är det nog bara att lacka om en viss yta runt släppet.


Hur våtslipar man? Är det bara att köpa dessa i våt:http://www.clasohlson.se/Product/Produc . =138072577 Men i vilken kornighet? Är det bara att slipa som vanligt eller behövs det vatten eller liknande ??



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka