Polera över klistermärken/stripes?

Hejsan Funderar på om man kan polera över "stripes", såna som bla volvo 740 har ibland, såna där klistermärken som går längsgående på hela bilen? Undrar om de blir fula eller går sönder när man polerar över dom när man använder polermedel med slipmedel i? Om ni inte fattar vad jag menar för några klistermärken så menar jag liknande såna här: http://www.garaget.org/?car=104678&image=1574892



Svar på inlägget: Polera över klistermärken/stripes?



Du vill ju bli av med dom så det är väl bara bra om dom går sönder?


med snäll hantering skadar du ej stripen, se bara till att du köper polermedel med bra kvalitet.


tejpa över dem med maskerings tejp


Jadu Victor du tror inte det är så att maskerings tejpen försvinner? Och om nu maskeringstejpen klara det så klara antagligen stripen den också.


Har polerat över stripes och klistermärken på många bilar, nya till veteranbilar. Tar du det lungt och inte trycker så hårt är det inga problem. Är du osäker så kan du somsagt tejpa över med maskeringstejp.


Det är ordentlig värme som skadar, så mata inte på för fullt med roterande, så ska du se att dom överlever!


du är ju trög henning varför skulle man då maskera in alla plast detaljer med maskerings tejp?


Ja men det jag menar är att om maskerings tejp som är gjort av papper tål stryk av en polermaskin så borde väl stripsen också tåla det!?


2 olika ytor på stripen och maskerings tejpen. Men när man polerar man med värme och med hjälp av värmen så en blank yta, polerad med andra ord. Dem plast stripen kommer få slip märken i sig skulle jag tro. Man skall ju arbeta med en polering maskin på stor yta för annars "bränner" man lacken och helt enkelt slipar fram grunden, samma kommer hända på stripen fast mycket snabbare då den tunna plastklistermärket inte tår värme på samma sätt som lacken på plåten. Mitt råd skulle varit att maskera och köra runt och sedan efter ta för hand och polera dem bitar som du är rädd för. Mvh





Men det är inte min bil det gäller


Hehe nehe Är det grannes bil eller?


Okej:) tackar så mycket för hjälpen!


Tackar för hjälpen!


Okej, får se lite hur jag gör. Kommer testa med maskin först iaf på nåt ställe och sedan se hur det blir:P Men tackar för hjälpen!


aa faktiskt


Du betalar väl skatt på jobben du gör!?


Man får ha en hobby på X antal tusen innan man betalar skatt. Var runt 8000 för nått år sen...


Ja nu var jag inte den mest serösa på garaget.org när jag skrev detta heller. Men visste inte att det var 8000, så nått lärde jag mig,


Tror det är 16 tusen nuförtiden faktiskt men det var lite av ett internskämt



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka