Hur ska man polera chrome?

Hejsan Undrar hur man polerar chrome på bästa sätt, inte aluminium eller liknande utan RIKTIGT chrome? Funderar på Autosol men är rädd för att slipmedlet ska ge repor som inte går att få bort? Och finns det nån poleringsrondell som man ska akta sig för/föredra? Jag vill att finishen ska bli riktigt bra utan repor som letar sig fram i solljuset! Finns det någon som har erfarenhet av detta?



Svar på inlägget: Hur ska man polera chrome?



Det manliga medlet är det bästa medlet! Nej men vad det där medlet chippens pappa tar in? Peak eller va fan det heter, skulle ju visst va jävla bra enligt staaw. Du kan ju kolla med chippen han kanske kan fixa nån tub lite billigt.


Autosol är avsedd för just krom, så det är inga problem. Farsan putsade upp sina veteranmoppeskärmar med de o de blev finfint! Själv använder jag de ibland på jobb, och då kör jag för hand.


Skulle säga Autosol, skulle inte kunna tänka mig något annat.


Jag använder Autosol på mina bilar och det blir superbra inga repor eller sådant


http://www.poleringsguide.se/poleringsguide/ Vet inte riktigt om det fungerar på samma sätt på riktigt krom. Men någon autosol tror jag inte att jag hade använt. Åtminstonde inte om jag ville ha spegelblankt.


Finns på biltema Einar ett medel som kallas chrome glans tror jag. Finare och mer rinnigt än Autosol blir nog bättre, farsan använder det på motorcykeln och den skiner fint!


Syns det inte några repor även ifall solen skiner på?


Tror inte det fungerar på samma sätt eftersom aluminium är så mycket mjukare? Ja det är det som är problemet, vill att det ska bli RIKTIGT spegelblankt!


Hmm kan kanske funka men.....känns inte bra att använda Biltema produkter...





Men vad tror du om peak då eller vad fan det heter!?


Chromeglans suger pung enligt mig sj.. blir inte blank alls varkens med fin duk ellerannan formav trasa.. Men Autosol är din vinnare..


Autosol är klockrent rätt applicerat. http://www.autosol.se/produkter/polercr . glans.html


Har en polare som håller på mycket med veteran bilar och han använder några produkter från kaktus produkter. Det blir jävligt fint iaf Men det måste påföras med poleringsmaskin.


jag har kollat på det också, verkar funka fint Någon som har erfarenhet av "peak" polermedel föresten?


Okej, hade ändå tänkt att köra med maskin Hittar dock ingen hemsida om produkterna..


Om man nu kör med Autosol som många rekommenderar så har jag fått för mig att det det medlet som är i tuben och det som är i den stora burken är lite olika? stämmer det?


Pröva autosol kromglans. det innehåller inget slipmedel så det tar inte ärjningar men ger bra glans utan repor


Autosol röstar jag också på. Använder det på olika krom saker jag har liggandes (Bara för allmänt skojjs skull) och det funkar prima. Biltemas bajs ska du inte ens slänga ut cash på. jag provade det sen upptäckte jag det enda som var bra med det att man kan kladda ner folk. Det gjorde sig bäst som temporär indian målning på lillebror.


jo autosol innehåller slipmedel och sliter på kromet, funkar att snygga till gammalt dassigt krom men sliter onödigt om kromet är bra och bara ska poleras upp



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka