Baslådan får ingen ström.

Nu är det så att jag fick för mig att jag skulle sätta in en baslåda i min lilla Wolksvagen Golf3a. Jag har dragit alla kablar till baslådan men får ingen ström till lådan. Är det någon som kan göra en utförlig förklaring så att även en icke bilmekare kan förstå? Köpte ett kit ifrån biltema, med remote kabel ihop med rcakablarna, och strömsladd och jordkabel. Behöver jag något mer? Hjälp!



Svar på inlägget: Baslådan får ingen ström.



Vad är det för baslåda du har, är det en aktiv? Har du tillgång till en multimeter?


GAS, med inbyggt slutsteg. Nej har ingen multimeter. Som sagt kan verkligen ingenting om baslådor men alltid villig att lära mig.


I såna här lägen är det dock bra om man har en multimeter till hands, då går det lätt att felsöka. Är det SUB800 eller SLIM 12SA? Generellt brukar det bara behövas plus, minus, remote och signalkabel (lågnivå). Pluskabeln dras från batteriet (med säkring) till lådan, minus dras ner till en rejäl plåtren yta i karossen och remotekabeln kopplas till stereons remoteutgång. Med multimetern skulle du kunna mäta vart det finns spänning och vart det inte finns spänning, då slipper du gissa en massa.


Hur har du kopplat in allt? Lyser slutsteget? Du borde ha gjort typ såhär:Pluskabel från batteriet till slutsteget Minuskabel (jord) till lämplig plåt yta i bilen, ytan ska vara ren från färg. Remote-kabel till stereon. Lågnivå (rca) till stereon. Jag tror ditt problem kan ligga i remotekabeln. Denna är kabel ger styrsspänning vilket gör att slutsteget startar samtidigt som du startar stereon. Du kan testa med att dra en kortare kabel mellan plus-polen på slutsteget och remote-polen på slutsteget, inte rekommenderat att ha det så hela tiden. Då kommer slutsteget att vara i gång hela tiden. Om detta inte fungerar är det lättast om du skaffar dig en mutlimeter. Finns billiga att köpa på jula för 79kr eller biltema 100 kr.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka