Midbasar till Saab 9-5

Hej! Har köpt en Saab 9-5 o tänkte sätta in lite bättre ljud i den, har redan en del från den gammla bilen. Därav 2 st Kicker CS 354 som jag tänkte sätta i instrumentbrädan, och sedan en mds 8" bas som är på 400-500wrms ungefär. Lyssnar på mycket olika musik stilar, men mest är väll kanske drum/bass, chillstep, trans osv. Jag har redan två slutsteg som jag har tänkt ska driva två var, men jag har ingen kunskap på vilka midbasar som ska vara bra för ett vettigt pris, vill ha lite dunk i dem men samt ett bra mellanrigister. Har väll tänkt mig något runt 5-800 kr per par. Är det någon som vet några som är bra får ni gärna dela med er! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Midbasar till Saab 9-5



Skulle dessa kanske vara någe bra? http://www.brl.se/sv/artiklar/hertz-hv-165l4.html http://www.brl.se/sv/artiklar/hertz-emv-1005.html


Tveksamt att det kommer att bli bättre eftersom 9-5 har ett inbyggt slutsteg med delningsfilter och eq inställningar efter originalhögtalarna så frekvensgången förstörs med andra högtalare. Basen i dörren kan du byta ut för den ska bara spela bas (delningsfilter) och den kan bli tajtare med en annan bas, men då får du lägga mer än 500 spänn.


Tycker jag blir bra. Hertz är ett bra märke å vill du inte lägga mer pengar så blir det nog bra iaf. Vad har du för slutsteg? Har du tänkt att köra midbasarna på ditt egna slutsteg? Monteringen är a och o. dvs mycket viktig.


Nausea: är inte helt 100 på vad du menar, men ar du att jag ska välja en annan högtalare till dörren än de jag länkade? Och är det även inbyggt slutsteg i as1 system? Kommer även att sätta in e annan huvudenhet. Jag har två fyrkanals jag har tänka koppla allt på. Ska kolla exakt vilka modeller det är när jag kommer hem, men där ska va tillräckligt med kraft för o driva det.


Vet jag inte, men as1 har väl en mindre HU med bara cd eller så? Kolla om det finns ett slutsteg till höger på passagerarsidan nere vid fötterna. Ta bort mattan en bit vid dörren. Lycka till med att sätta in egna slutsteg för då får du dra nya högtalarkablar överallt eftersom alla kablar går till det inbyggda slutsteget på passagerarsidan, så du kan inte använda kablarna som ligger bakom HU. Det är bara lågnivå till slutsteget. Det enda du kan använda till en annan HU är alltså ström och jord.


Yes får kolla det tack! Och jo det stämmer nog om huvudenheten Har kollat e av dörrarna hur det ser ut och var man kan dra kablar, det lär bli pillrigt men det kan inte vara helt omöjligt ?


Sen ska du givetvis använda audiofil högtalarkabel! Själv kör jag med Van Den Hul the Magnum hybrid. och byta ut filter mot bättre komponenter, Mundorf supreme motstånd, silver gold oil kondingar och bandspolar.


Har inte hunnit kolla vad jag har för steg ännu, men jag hittade lite info om vad som finns i mitt ljudsystem just nu och enligt detta forum så ska det inte finnas slutsteg i ett AS1 system. http://saabworld.net/f144/saab-9-5-audi . 5-a-25402/


AS1 har inget slutsteg. AS2 (med kasettband) Har slutsteg vid passageraren. Vilken årsmodell har du?? Om du har AS1 finns ändå kablaget ut till dörrarna vid passageraren. Kablaget ligger under fötterna i ett kontaktstycke. Tänk på att inte klippa av utan skaffa lämpliga kabelskor som du sen trycker in i kontaktstycket. Ska du ha högtalare i brädan som du driver på HU kan du även där använda dig utav bef kablage. Att dra kablar i en 9-5 är inga problem. Allt sitter ditt "snäppt" så det är väldigt enkelt. Vissa grejer sitter dock med torx. Du kan alltså dra alla högtalarkablar på ena sidan, lämpligtvis högra sidan, fram till kontaktstycket för midbasarna och sen upp till HU för brädan och bakdörrarna.





Tack för infon bosabengt! Det är en 03:a jag har. Ja jag har ingen kasset och jag har bara högtalare i bakdörrarna och sedan två i brädan. Och ja jag har tänkt driva högtalarna i brädan med huvudenheten dock inte men orginalen, har precis beställt en KENWOOD DDX-4021BT. Ligger på 65W så det ska orka driva det. Menar du att det går kablar från framdörrarna in till passagerar/förar sidorna? Alla dörrarna tänkte jag dra bak till skuffen där jag ska ha två 4 kanalsslutsteg o dela det på. Nej jag tror inte det ska vara några problem o dra kabel allt ska gå


Slutstegen jag har är ett halvkass Andersson CAA 2.0 som jag har tänkt brygga till två kanaler som då ger 100Wrms x 2 Och sedan ett Ampire MBM100.4-2G som jag ger 200 Watt x 4, tänkt och koppla in ett par kicker 6x9 or från min gammla bil på det också.


Om du vill ha väsentligt bättre ljud än original köper du såna här. http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh . b80_8.html De flesta bilar är radioförberedda, med vilket menas att alla kablar osv finns från fabrik.


Tack för föslaget Nausea ska kolla upp dem mera! Har börjat koppla lite, har fått in huvudenheten dragit rca sladdar samt remote, har inte fått igenom ström sladden ännu dock ganska trångt, ska ge mig på det imorgon igen. Däreimot så testade jag koppla in en högtalare på förardörren fick ingen ljud från den alls, kollade ifall sladden låg löst som jag tror ni nämnde tidigare men kunde inte hitta någon sladd under mattan den verkar följa med dem andra sladdarna fån dörren och uppåt.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka