Vilket kablage bör jag ha?

Funderar på att byta ut min original stereo i min Audi tt 2007 (ej bose) . Har hittat en dubbel din pioneer stereo. Men vad exakt behöver jag mer för kablage? Typ ISO adapter o antenn adapter kanske ? Skriv gärna länkarna.



Svar på inlägget: Vilket kablage bör jag ha?



är detta rätt? http://www.mytrendyphone.se/shop/iso-ad . 0913p.html


undrar även om jag ska ha denna http://www.mds.se/ct24au24-audi-tt-2006.html eller denna http://www.mds.se/ct23au05a-audi-tt.html


okej.... inga svar!? har nu beställt det stora ram paketet plus följande iso kontakt http://www.mds.se/ct20bm02-iso-johtosar . kkeja.html är det rätt så långt? Funderar även på en dubbel fakra antenn adapter men jag hittar ingen som jag tycker kommer passa.... kanske denna? http://www.mds.se/ct27aa51-double-fakra-din-audi-v.html I bilen ser det ut såhär


Jag har egentligen ingen aning, men om produktspecifikationerna verkligen stämmer så bör de sakerna fungera till din bil tycker jag. Antennadaptern ser också ut att vara rätt.


Iso-adapter kommer fungera, men är dock lite osäker på att stereon stängs av och på är du stänger av och på bilen. Ganska säker på att detta går via canbus i dessa bilar, så antingen måste du ha ha ett canbus-interface eller dra ansluta en egen kabel till lämplig punkt.


ajdå.... det var lite grekiska för mig hehe canbus? Men den kommer att funka genom att trycka på on off? :-)


jahapp... då blev det som någon tidigare skrev.... Stereon stänger ej av sig.... den stänger aldrig av sig.... inte ens om jag trycker på off, då startar bara skärmsläckaren..... Plus at jag tydligen behöver en antenn-förstärkare med dubbel fakra för att få in radiokanaler... mest brus nu.... Var hittar man en sådan kabel? Länka gärna om ni vet....


Adapter med fantommatning för Diversity-antenner:http://www.justkenwood.co.uk/car-audio. . 49-adaptor Vill du handla på annat håll så sök på Autoleads PC5-14-9. Den du länkade till från MDS saknar helt fantommatning till bilens antennförstärkare. Eftersom att du köpt en Pioneer så har du kanske glömt att avaktivera demoläget och tror att det är skärmsläckaren? Dessutom så brukar Pioneers dubbel-DIN ha en kylfläkt som inte stannar förrän man bryter spänningen på enhetens röda kabel, därför är det en bra lösning med ett CAN-businterface.


tack för infon men den ser jag direkt att den kommer ju inte passa! kolla bilden ovan hur antenn kontakten ser ut i bilen. Finns det en sådan fast med rätt koppling?





På vilket sätt då menar du? Fakra har sin standard beroende på applikation och de är kodade på vissa sätt sen finns det de som är 'neutralkodade' som passar i alla varianter. Skrolla ner på denna länk:http://www.aliexpress.com/item/Fakra-Pl . 29506.html


Kolla denna bilden http://www.mds.se/ct27aa51-double-fakra-din-audi-v.html En sådan har jag o den passar fint :-) Men kollar du vi själva kontakten så ser du att där endast finns 1 tapp. På den du skickade är det två separerade kontakter med vars en tapp placerad på exakt samma ställ. På kontakten från bilen är det gjort så att tapparna sitter olika ställen, och den du länkade o även många andra fakra kontakter är kantiga, dvs de går ej att vända o vrida dem får att få i dem i just den dubbla kontakten som kommer från bilen.


Nja, jag TROR att adaptern levereras med två enkelpluggar och en dubbelplugg. Tittar du på denna länk så ser du att det sitter en dubbelplugg på den bilden:http://www.nexxia.co.uk/product.asp?s=C . de=PC5-149 Frågan är om det är bättre med att blanda signalerna från två antenner om det inte finns nån mjukvara som väljer den bättre signalen. Om jag vore dig skulle jag ringa Armour Nordic och kolla före jag gjorde ett köp. I värsta fall så kan den störa mottagningen mer än vad den förbättrar och det gäller antagligen de flesta adaptrar.


Ok kanon . tack för hjälpen, nu får jag kolla vidare med dem . Undrar även om du har tips på var jag lätt kan komma åt tändningsström ? Finns nämligen bara konstant ström i ISO kontakten,


Om din bil har tändningslåset åtskiljt från den övriga rattstångselektroniken så att det finns en kabelstam däremellan så bör du kunna hitta en 'key-sense'-kabel. Den har den funktionen att den är spänningsförande från att du vridit på tändningen tills du drar ur nyckeln, d.v.s att din nya radio kommer bete sig som originalradion. Ett snikalternativ är att koppla in sig på strömplintarna som 'alltid' har funnits på VAG-bilar, ovanför pedalstället till vänster (du behöver lossa panelen under rattstången ) där finns det en strömskena med märkningarna 30 och 75X, där 75X kan användas som en variant på tändningsplus. Detta kräver ju att denna strömplint finns och jag har inte skruvat med Audi på länge så jag vet inte om den finns på en -07 TT.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka