Får inte igång en ny bilstereo i Audi a4 - 99

Menar du nu till lyset som hade slocknat för mig?



Svar på inlägget: Får inte igång en ny bilstereo i Audi a4 - 99



du föresten.. Jag var å kika lite idag i bilen. Jag satte ihop en 12v kabel mot gröna Lamp kabeln.. jo men visst! då börja alla lampor att fungera som dom ska igen! fast nu skulle jag villja veta vilken kabel som bryter strömmen på alla lamporna runtom mittkonsollen när man vrider på spaken till hel och halvljus. Är den blå eller vet du vilken det är?


ta och kika så att inte någon av orginalhögtalarna har kontakt med jord, alltså ta en multimeter och mät Ohm mellan jord och orginalkontakten till högtalarna. Har haft problem med just detta. Har en Alpine stereo monterad, och då blir resultatet inte sänkt volym utan "dcerror"=KNÄPPTYST... Men problemet kan vara som sagt att stereon känner av ett jordfel.


Kablarna va allt annat än rätt kopplat i min bil (audi a4), och dom riktiga kablarna man egentligen ska koppla till låg gömda pga felkoppling, resultat = inget minne, stänga av/på stereon själv, dåligt ljud. Dessa kablar är det på en audi a4 -96, det ska inte skilja på en -99 röd/blå = konstant 12v röd = tändning 12v brun = jord Få till dessa först, resten av färgerna kopplar du som det står på stereon


Kan mycket väl skilja, beror lite på vilken stereo som suttit orginal. men har du denna typ av kontakter så stämmer det oftast med detta schema:


Ja självklart är det olika kablar och kontakter till olika ljudpaket, för högtalare, sub, cd-växlare och olika funktioner, men själva kablarna för ström bör vara samma oavsett paket


Okej såhär är det. Den gamla stereon jag försökte koppla in ( ZAP Stereon ) som jag har nämnt tidigare. Den visade sig att den var sönder. billig skit stereo. Så efter jul åkte jag iväg för att köpa ny medans BRL hade REA. Blev en Alpine UTE-72BT. Funkar kanoners! Jag har ju fått igång stereon. Men de som inte vill funka är ju att när man ska starta bilen så startar inte stereon, man lär starta den manuellt och även stänga av den. Här kommer lite bilder på hur kablarna ser ut, och hur de är kopplat. Skulle även villja ha lite hjälp vart kablarna leder osv eftersom det verkar vara helt felkopplat. Så här ser den nya kabeln jag fick med när jag köpte stereon Detta är den andra delen av ISO kabeln som satt i från början. Jag fick ju då lov att koppla ihop både gul och röd eftersom att den röda ska ju gå till tändigen. Det satt ju alltså en röd kabel som jag fick knipsa, den andra delen ligger inne vid kablaget. Och slutdestinationen på de den andra änden går till en yttligare ISO kontakt och där ser ni att Två gula sitter ihop med varandra ( vet inte varför ) och sen ser ni den röda kablen som ska vara till tändningen. Sitter också två röda ihop där. Här ser ni andra sidan hur de är ihopkopplat. 1 = 12v 2= kabeln som leder till dimljuset i mittkonsolen 3 = är en kabel jag inte vet vart den leder, den är ihopkopplad till en blå som ni såg på bilden ovanför. Detta kanske blev jätte snurrigt, men hoppas du förstod. Gjorde mitt bästa för att förklara. Jag har alltså två problem Första är att jag inte kan få på/av stereon när jag vrider på nyckeln. Andra problemet är att den Oranga kabeln som ni såg på näst sista bilen ska leda till dimljuset i mittpanelen. Lamporna vill inte lysa ( Innan jag börja koppla så lyckades jag kortsluta med att sätta en kabel från den Oranga kabeln till 12 medans stereon var igång, vilket resulterade till att lamporna sluta funka när man vrider på spaken) Jag provade ju att sätta en vanlig 12v kabel (utan stereon) till den oranga, men då lös de konstant istället. Här ser ni en bild på vad jag menar som ska lysa när man vrider på spaken till vänster om ratten. De som är inringat ska alltså lysa rött. Men vill ej göra det numera pga min dumma idiotkoppling jag gjorde i början. De är så svårt att förklara detta, men hoppas vid gud att någon kan hjälpa mig!


Angående lamporna som inte vill tändas..jag antar du har kollat så att eventuella säkringar är hela?


jajemensan, det har jag. Inga brända säkringar. I sånnafall skulle de väl vara så att säkringen är hel men fruktansvärt dålig eller nåt. Men de kan jag aldrig tänka mig. För den har inte bränts av iallafall.


Du har ju ingen kabel med tändningsplus i kammare A7, därför måste du idag koppla ihop gul och röd kabel så som du gjort. Dessa kablar sitter mot den röd/blå kabeln i kammare A4 och då konstant matning. Från början ska den röd/blå kabeln sitta i kammare A7, den har någon flyttat. Sedan ska det sitta en röd kabel i kammare A4 som är ansluten till ett stift på tändningslåset som heter 86S. Funktionen på den kabeln enligt schemat är att den är spänningssatt när tändningen är på, men beteckningen 86S borde egentligen betyda att den är spänningssatt från att du vrider på tändningen till att du drar ur nyckeln. Så din röd/blå kabel som sitter i kammaren som du märkt med 1 ska egentligen sitta i den tomma kammaren bredvid den bruna och den svarta kabeln. Den svarta kabeln i kammaren du märkt med 3 går till antennförstärkarens matning. Kolla om du har en lossad röd kabel som är intejpad i originalstammen, den ska sitta i kammaren märkt 1, men du kan likväl sätta den i den tomma kammaren om du vill.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka