Glad amatör söker hjälp!

Jag ska köpa min första bilstereo men har inte den blekaste aning om vad man ska köpa. Finns ju hur mycket produkter som helst att välja mellan. Vänder mig därför hit i hopp om hjälp. Vet inte vilken information ni behöver men det kan ju vara bra att börja med bilen som är en Golf 1.6 FSI -04. Hur mycket pengar jag kan lägga är ju också av vikt och det är 10,000 kr men kan sträcka mig till 15,000 kr vid behov. Vad vill jag då ha ut av min anläggning? Jag föredrar ljudkvalitet framför en massa monotont basdunk i 150 dB. Visst, att spela högt är ju kul men det är inte prio ett för mig. En arbetskamrat som nyligen hade samma funderingar som jag köpte Mosconi Gladen ONE 120.4 DSP, Gladen SQX 165 och en Gladen SQX 08. Han betalade 10,000 kr för produkterna och fick lägga ytterligare 5,000 kr för installationen, kablar samt dämpmaterial i framdörrarna. Han har en kombibil och i den så låter dessa produkter riktigt bra. Borde ju låta minst lika bra i min och även ge mer tryck med tanka på mindra yta? Tar emot all hjälp jag kan få. Tack!



Svar på inlägget: Glad amatör söker hjälp!



Tycker det låter som din kamrat har ett fint system som jag alldeles säkert tror kan lira riktigt bra i din bil Kör själv 2 gladens sqx08 och slutar inte förvånas över hur bra dom spelar. Lutar åt att prova deras framsystem snart bara ekonomin tillåter. Ett tips jag skulle ge dig är att lägga några kronor på att få en riktigt bra installation med bra kablar och självklart ordentligt dämpade dörrar då det gör underverk för ljudet. Bakhögtalarna skulle jag skippa helt eller prova med original beroende på smak. Kladda inte dit en massa 6x9 och annat skit då det lär förstöra mer än det gör nytta. Åtminstone om du vill åt välljud vilket det låter som. Paketet som Cadillac_The_King tippade om lär inte falla dig i smaken om.du vill ha.någon form av fint ljud. Lär mest spela högt och få en värdelös ljudbild med koaxialhögtalare osv. Dessutom lär men ha ett steg till övriga systemet för att väga upp mängden bas


Han är nybörjare och du rekommenderar ett paket som han måste ha minst 2-3 batterier för att driva runt? Nä kolla på mosconi och gladen, dom gör ruggigt bra grejor. Själv haft en as100.4 och det var ett riktigt bra steg och man slipper byta upp sig när man vet de finns bättre grejor. Om du gillade sqx8 han hade så kolla även på spl dynamics xtr200d2, den levererar mycket mer ös med rätt steg än sqx8´an. Jag har haft båda basarna givetvis.


Vem har rekommenderat skräp? Har du själv ägt grejorna du länka? Jag menar, du har ett baspaket vars steg kräver 2-3 batterier för att funka som det ska, men inte ett enda slutsteg till framsystemet? Felbalanserat är förordet. Dessutom efterlyser han ljudkvalité, då måste man ha ett riktigt bra framsystem med ett riktigt bra slutsteg. Jag hade satsat mina slantar på ett riktigt bra fyrkanalsteg typ mosconi as100.4, en gladen sqx8 som bas och amega qcomp60 som framsystem, det kommer garanterat låta riktigt bra om montaget är rätt. Vill du ha lite mer "party" hade jag utan tvekan köpt dls rm6.2. Riktigt fina middar som går djupt i frekvens.


Du får ju svara på några simpla frågor om man ska kunna ta dig seriöst. Jag tar gärna emot tips från folk som vet vad dom talar om men att länka något man inte har en aning om till en person som kanske tror att det är rätt väg är bara fel. Så jag frågar igen, har du ägt prylarna du länka?


Tack för era svar. Lätt att man missar detta med rätt dämpning och att installationen blir korrekt utförd. Fick ett PM från en medlem som tyckte att jag skulle välja Mosconi Gladen AS 200.4 framför Gladen One 120.4 DSP och om jag kunde så rekommenderade han Mosconi Gladen AS 200.4, Gladen SQX 165 och två stycken Gladen SQX 8. Ville jag gå ännu ett steg längre borde jag köra på Mosconi Gladen AS 200.4, Gladen SQL 165 och en Gladen SQL 12. Det sistnämnda paketet kostar "bara" 12,800 kr och det är kapabelt till att både spela SQ och SPL. Svårt detta. Det paketet jag listade har ju inbyggd DSP så man kan finjustera systemet och det räcker med en enklare huvudenhet. Med det som rekommenderades via PM så måste man köpa en dyr huvudenhet med DSP eller en lös DSP och då springer den snabbt iväg. Edit: Mitt alternativ går bort eftersom Gladen One 120.4 DS kräver PC och jag kör med Mac.


Jamen då är det ju bara att kopiera. (jag vet) att det blir bra. Ahhh, såg nu Mac-texten. Man kan få till det mkt bra i en Golf(med ganska enkla medel) Du behöver inte gå upp till SQL enligt mig. Pierre




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka