Vad är fel?

Hej! har skaffat nytt steg och ny bas men det funkar inte som det ska? steget är ett audison sr1dk och basen en Alpine swr-1223D 2+2ohm jag kör basen i 4ohm så steget borde ge ut 600w och det borde vell räcka bra?? huvudenheten är en alpine cde-123r som också borde vara duglig till det mesta. och 35mm2 kablar, har även mätt att steget får lite över 14volt då allt spelar. Till problemet.. basen spelar inte som den borde? har gainen nästan på fullt (låter inte illa) och för att få basen att röra sig som den borde vid hög volym måste jag ställa bass boost på nästan max samt subw på stereon till max. nån som vet vad problemet kan vara? kan tillägga att jag har sluten låda. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Vad är fel?



Trodde du att du kunde få Audison att spela i den gamla Audin? Det är klart att han vägrar lyda pappa!


Kollat inställningarna i huvudenheten? vilken volym du har subben på där? manual till din stereo : https://www.google.se/url?sa=t&rct= . 7613,d.bGQ


Nausea: Det sitter nytt batteri i bilen om det är de du menar. MrNygard: subwoofer inställningen på stereon är på max dvs 15/15, Subw LPF har jag på 60hz (samma på steget) dock så har ja gainen ställt så att volymen på stereon är max på 22/35 eftersom ja driver högtalarna från huvudenheten och dom börjar låta illa om ja har på mer volym.


Nej! Du behöver en ny generator! Den gamla är förbrukad nu när du fått en Audison så nu är det bara å köp nytt o ladda om! Batteriet alltså.


Ställ in reglagen så här som utgångspunkt: "AMP CHAIN MODE": OFF "HZ": 60 "LO PASS": ON "SUBSONIC": OFF "PHASE": 0 "EXT. SUB VOL.": OFF De två reglagen som tillhör "EQUALIZER" kan du låta vara nedvridna helt till att börja med. Med den här grundinställningen ska basen kunna röra på sig tydligt om du vrider upp "LEVEL" (den till vänster alltså, bredvid "HZ"). Kolla även en extra gång att du verkligen har satt lågnivåkablarna i "SUB IN" och inte i "PRE OUT". Du kan även stänga av stereons eget lågpassfilter i det här läget, så att felsökningen kan koncentreras till slutsteget.


Tack, ska testa detta!




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka