Förslag 12" bas

Tjena. Min gamla Rockford S1 12" låter som en stenkross nu, har någon förslag på en bas som spelar bra i min låda? Lådan är på någonstans mellan 70 och 80 liter och portad. Musiken jag lyssnar på är hårdrock med lite högre bas (typ industrial). Budget: runt 600 - 800 spänn Hittade själv denna: http://www.ljudia.se/billjud-s82121/hog . 2-p770278/ Någon som har testat eminence basar? Bra eller dåliga?



Svar på inlägget: Förslag 12" bas



Vet du ungefär vilken avstämning lådan har? När jag kollar på den där basen från Eminence i 70-80 liters låda så borde den funka, men den spelar nog med ganska jämn återgivning. Bara teoretisk beräkning dock, har inte provat basen själv. Lättdriven verkar den vara iaf.


Här ingen aning om avstämning, men litervolymen var ju näst inpå perfekt för min låda. Hur räknar man på avstämning? Porten är 4", röret är 30-35 cm.


Här ingen aning om avstämning, men litervolymen var ju näst inpå perfekt för min låda. Hur räknar man på avstämning? Porten är 4", röret är 30-35 cm.


Om jag räknar på 70 liter brutto och 80 liter brutto så verkar avstämningen ligga ner mot 30 Hz eller ännu lägre, det är ju väldigt lågt och passar knappast till den musik som du spelar. Är det 70 liter som gäller så bör röret kapas högst 12 cm långt, sedan sätts trattar i båda ändar. Är det 80 liter som gäller så bör röret kapas högst 8 cm långt, sedan sätts trattar i båda ändar. Avstämningen är tänkt att hamna omkring 38 Hz i så fall.


Ok. Tackar för hjälpen. Får se om jag ska göra några justeringar :-)




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka