Inge ljud ur aktiv-subwoofer

Hej alla! Jag inköpte nyligen en aktiv fusion baslåda (alltså med inbyggt slutsteg)http://www.netonnet.no/art/bil-og-gps/b . 4165.2067/ och en pioneer stereo dock så får jag inget ljud ur baslådan men power-ledden lyser grönt. bild på hur jag kopplat http://imgur.com/FZ1ftl2 Förövrigt vad är high-input för något?



Svar på inlägget: Inge ljud ur aktiv-subwoofer



Prova att dra ur high input kontakten. Tanken är att om man inte har lågnivåutgång på stereon så kan man koppla den direkt på högtalarutgången på stereon.


Har testat med den utdragen också, samma resultat :S Fast nu lyser den inte grönt alls...


Remote på subben ska kopplas på en blå eller blå/vit kabel på stereon. Kollat säkringen på strömkabeln med? Har du ordentlig jord?


Remotekabeln har jag dragit till stereon. På min adapter är det tre kablar för remote, standarddragningen från bilen, från stereon och från subben. Säkringen har jag inte kollat ännu men kanske den som gått om jorden varit dålig? Jordade där baksätet sitter fastbultat men slipade inte så jätte noga iosf... Vet du något bättre ställe att jorda på? Har en volvo s40 2002


Fick i gång baslådan och allt men nu startar inte bilen längre :S Testat att ladda upp bilen lite med startkablar fast det ända som händer är att bilen hostar lite och startmotorn inte går i gång


Mät direkt på batteripolerna vilken spänning det är när du vrider nyckeln i startläge, använd inte startkablar i det här läget.


har tyvärr inget att mäta med :S


En multimeter är mycket värdefullt i såna här lägen, försök få tag på en sån eller köp på tex Biltema för runt en hundring. Artnr 15-133 duger alldeles utmärkt.


Okej en multimeter alltså? Men vad är det jag skall kolla efter?





Menar du vilken typ av multimeter du ska kolla efter? Jag skrev lite mer text i förra inlägget.


Menade mer vad jag ska använda den till?


En batteriladdare med underhållsladdning hade inte varit så dumt tror jag. Den kan du ha inkopplad över natten utan att riskera överladdning. Med en multimeter kan du kolla vilka kablar som är strömförande, så du använder rätt remotekanbel. Du skrev ju att du av nån anledning hade 3 stycken att välja på. Använd en sån om du inte vill testa genom att få en strömstöt.


Exempelvis att mäta spänningen på batteriet. Multimetern är användbar till många saker när man håller på med bilelektronik, men även hemma om man vill kolla upp vägguttagen också.


Aha okej men blev ett nytt batteri istället och det fungerade




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka