Högtalarkabel bak 940?

Tjena! Har kopplat in högtalare bak i min 940 men får inget ljud. De var fördraget med kablar, gul och gul/vit samma som fram. Har kollat bakom stereon men får inte fram något vettigt. Hörde att det kunde vara en kontakt vid pedalerna/under ratten så kikade där igår men blev inte så mycket klokare. Någon som har lust att få fram en ev bild eller något? eller någon som har nått tips? Annars blir det väl att dra om kablar men! Får inget ljud framme vid vindrutan heller, något förslag? Dörrsidorna fram funkar efter jag köpte ett iso kablage!



Svar på inlägget: Högtalarkabel bak 940?



Det ska inte vara samma färg både fram och bak. Du ska kolla på originalkontakten och se vilken färg de olika kanalerna har och sen jämföra med iso kontakten vilken kanal det är. Det kan stå nånting i stereons manual också, eller bak på stereon. Varje kanal ska ha sin egen färgkombination. Nu har jag inte haft en 940, men jag har haft 240, 740, 850 och V40 och det har varit olika färger i alla.


Det satt originalstereo i, inga högtalare bak (fick skära loss skinnet) men det var draget kablar bak(dom är gul/vita, samma som fram vilket jag tycker är lite konstigt). På min nya stereo är det ju olika färger på iso-kontakten men jag hittar inte rätt på originalkablaget. Trodde iso-kontakten var plugnplay men får bara ljud fram i dörrarna. har kollat manualen för originalstereon men hittar inget, inte heller något på själva originalstereon.


Då får du mäta dig fram eller dra nya, men det är rätt bökigt.


Samma situation för mig. Blev skitglad när man såg att det va fördraget, mindre kul att alla kablar försvinner in i kabelstammen och andra änden inte kommer fram. Jag gjorde en litel fuling och klippte kabel till de bakre högtalarna vid A- stolpen och skarva därifrån till stereon. Dock så hade jag inge ISO kontakt nånstans så jag "klippte å klistra" för att få igång allt. Hur satt dina originalhögtalare? Fanns det i dörrarna också eller endast i instrumentbrädan ?


Om jag inte minns fel så är det en egen kontakt vid pedalstället nånstanns, samma typ av kontakt som den bakom stereon, detta gäller upp till 95 och möjligtvis tidiga 96:or. 96-98 har nyare typen av kontaktdon med alla högtalarkablar i samma kontakt direkt till stereon. Anledningen till att bakre högtalarnas kablar sluter vid pedalstället är/var att vissa modeller hade slutsteg monterade där beroende på vilket ljudpaket som var valt. Högtalare i instrumentbrädan är också helt beroende på ljudpaket, i snikpaketet så var det vanliga högtalare där, och inga alls i dörrarna, i de värre paketen så var det istället diskanter där, eller inga alls i instrumentbrädan. Kablarna till dessa går till kontakten bakom stereon.


Haha ska kika om jag kanske hittar kablarna någonstans. Jag hade högtalare i framdörrarna och instrumentbrädan men endast dom i dörrarna funkar.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka